Tret de sortida als experiments

Els alumnes de primer i segon de l’ESO han començat a realitzar els experiments al laboratori

Alumnes fent una serp de faraó barrejant bicarbonat i sucre - Foto: Sara

Després de la recerca d’informació de la setmana passada, els alumnes de primer i segon d’ESO han començat ha posar en pràctica els experiments que havien decidit realitzar.

L’ambient de treball al laboratori ha estat molt bo, l’únic incident destacat ha estat que, per segon dia consecutiu, un altre grup s’ha oblidat el material necessari per fer l’experiment.

Els alumnes estaven molt engrescats amb el seu projecte, i seguint les directrius dels seus padrins han anat desenvolupant pas a pas la seva prova científica.

El grup de l’Álvaro, el Derek i l’Alejandro han treballat en un experiment titulat serp de far, que ha consistit en barrejar bicarbonat i sucre, intentant una reacció que al final no els ha funcionat.

Un altre grup format pel Marc, el Pau, el Nil i el Carlos han sortit fora del laboratori per realitzar la seva pràctica, ja que podia ser arriscat portar-la a terme en un recinte tancat. L’experiment ha consistit en omplir una ampolla amb vinagre i posar bicarbonat en un paper. A l’ajuntar els dos elements s’havia de produir una petita explosió en què l’ampolla havia de sortir projectada enèrgicament. Ja ho havien intentat en una altra ocasió, però no els havia funcionat. En el segon intent, sí que han tingut més sort i la prova els ha sortit tal i com esperaven.

La padrina, Montse Mestres, posant a punt l’experiment dels alumnes – Foto: Sara

La padrina d’aquest últim grup, la Montse Mestres, ha estat especialment entusiasmada en el resultat d’aquest experiment, entusiasme que ha contagiat als seus alumnes, que estaven una mica desil·lusionats al no sortir-los al primer intent com esperaven.

Com hem dit, finalment, tots els experiments realitzats han estat un èxit i els nous aprenents de ciència esperen amb moltes ganes la festa de les famílies per poder presentar els seus projectes davant dels pares i mares i la resta dels estudiants.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*