“Sempre són els adults els que expliquen històries, però dels nens surten idees originals i interessants”

Entrevista de Anna Fonoll, antropòloga i realitzadora de audiovisuals

Anna Fonoll amb els alumnes de 2n d'ESO treballant la història del seu curt - Foto: Paloma i Sebastián

Anna Fonoll és antropòloga i realitzadora d’audiovisuals. Té 31 anys i és nascuda a Tarragona. Ha treballat com a freelance, realitzadora de documentals i muntadora de televisió. La seva carrera va començar fa deu anys.

-Per que vas escollir aquesta feina?

Vaig estudiar comunicació audiovisual perquè el meu somni d’adolescent era ser corresponsal,  però he acabat formant-me com a antropòloga. Intento barrejar  les cultures diverses d’antropologia i comunicació audiovisual.

-T’agrada treballar amb nens?

Si, però a vegades la paciència… És divertit perquè surten idees originals i interessants per explicar des d’ un punt vista que a vegades està menyspreat: sempre són els adults els que expliquen històries. Sou una generació  que teniu el llenguatge visual molt més mastegat que nosaltres perquè teniu càmeres més a l’abast. 

-Quins son els teus objectius per Maneres de Mirar?

M’agradaria que de cada grup sortís un curtmetratge i la meva tasca és aconseguir-ho. L’únic que aquesta setmana la pluja ens ha perjudicat.

-Quins projectes veurem?

Un grup de dilluns està treballant en un curtmetratge sobre l’assetjament escolar i un altre en una història de por amb gir final. El grup dels dimarts fa un documental de seguiment del Repte Pati. Els de dimecres treballen dos projectes: un sobre l’amistat i els followers i likes a les xarxes socials i un altre curt reflexiona sobre el control en les relacions de nois i noies adolescents.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*