“M’agrada molt la divulgació de la ciència”

Entrevista a Marta Calull, professora de la facultat química de la URV

Marta Calull explicant el fonament científic de l'experiment de la “coca-cola amb mentos”. Foto: Max i Hugo

Marta Calull és professora de la Facultat Química de la URV. Té 55 anys. És el segon cop que fa de padrina al Repte Experimenta.

Per què volies ser padrina? Com ho vas decidir?

Sóc companya de la Eva, una mare de l’AMPA de l’escola. A mi m’agrada molt el tema de la divulgació de la ciència i també m’agraden els nens. Va ser una oportunitat per col·laborar en la divulgació de la ciència entre els joves.

T’hagués agradat tenir un Repte Experimenta quan eres noia?

I tant.

Per què vas decidir de treballar de professora a la Facultat Química?

Jo vaig estudiar química perquè evidentment m’agradava la química. Després vaig fer el doctorat i en aquell moment vaig tenir la possibilitat d’entrar de professora. També m’agrada molt ensenyar: és una cosa que et permet ensenyar i també fer recerca.

Aspires a guanyar el Repte Experimenta amb el teu grup?

La veritat, al que aspiro és a que els nens que formen part del meu grup s’ho passin bé, els agradi i gaudeixin mentre ho estan fent i que aprenguin alguna cosa. El tema de guanyar no és una cosa que em preocupi gaire.

Quin experiment fareu?

L’experiment de la “coca-cola amb mentos”.

Per què heu triat aquest experiment?

Ells van triar dos experiments i, dels dos, doncs mira: jo me’ls he mirat i m’ha fet gràcia aquest de la “coca-cola amb mentos”. Ha sigut fàcil posar-nos d’acord.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*