Explosió d’experiments

Alumnes de 2n d'ESO posen a prova el mètode científic al laboratori

Alumnes experimentant al laboratori en el marc del Repte Experimenta - Foto: Paloma

Cocacola amb mentos “, “Colorins de bombolles”,  “Tensió superficial”… Aquests han estat alguns dels projectes del Repte Experimenta que hem vist en el dia d’avui.

La famosa beguda de gas, Cocacola, barrejada amb uns caramels de menta poden causar  una explosió. Hi ha hagut un problema en el primer intent: els mentos no han causat l’explosió que esperaven. Però en un segon intent, l’explosió ha arribat al sostre . Els materials utilitzats han estat: cocacola, mentos i unes petites  ampolles. Marta Calull ha estat la padrina d’aquest grup d’alumnes de 2nESO.

Un altre dels experiments ha sigut “Colorins Burbus”. Fent servir oli, colorant líquid, aigua i una aspirina, s’havien de crear unes bombolles. La primera vegada l’aspirina no ha fet l’efecte esperat, però era perquè  s’havien equivocat de tipus d’aspirina. La Nerissa Molejon ha estat la padrina d’aquets grup.

Per fer l’últim experiment que hem vist, han utilitzant: llet, colorant líquid, sabó i bastonets. Consisteix en que l’efecte del colorant i el sabó creen una explosió de colors en el moment en que es trenca la tensió superficial de la llet.

Uns dels problemes que han tingut, ha sigut que el tipus de colorant era massa espès. Per sort el grup de la Nerissa Molejon tenia colorant més líquid i han pogut finalitzar l’experiment amb èxit. Mari Carmen Bermudo  i Eduard García han sigut els padrins d’aquest grup. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*